— Asztrológia —


Az ember rendkívül komplex lény, ezért minden segítséget, módszert felhasználok, hogy fontos döntések, fenyegető veszélyek, vagy az aktuális fejlődési lehetőség kiaknázása előtt többféle módszerrel áttekintsük a lehetőségeket.

A horoszkóp segítséget nyújthat önmagunk és mások megközelítéséhez, az önismerethez és mások megértéséhez, oly módon, hogy leírja az ember viselkedésmódját, képességeinek sokaságát. A szociális, társadalmi, politikai környezet támogathatja a kozmikus adottságokat, de ellenük is hathat, megakadályozhatja megvalósulásukat. A segítséget kérő horoszkópjában megtaláljuk a szülött alapstruktúráját a születése pillanatától kezdve; megmutatja az egyes ember feladatait, helyét a közösségben; és hogy miként függ össze alkata és élettörténete.

Sokszor inkább tűrjük a testi, lelki szenvedést, minthogy erőfeszítéseket tegyünk szenvedéseink valódi okainak megértésére, mivel az nagyobb felelősséget róna ránk, és önmagunk megváltoztatását igényelné. Ha a tanácskérő a sorsát kész úgy elfogadni, mint eleve elrendelést, fölmenti őt a felelősség és a választások alól, így gyermeki helyzetben maradhat. Az asztrológia nagyobb szabadságot biztosít az embereknek a számunkra lehetséges határok között, szemben az elterjedt fatalista tévhittel.

Ha kéred, illetve ha ismered a születésed pontos időpontját (óra, perc) és helyét, a felállított képlet adatokat kínál viselkedési szokásaidról, rejtett lehetőségeidről, megmutatja, hogy mely időszakokban van nagyobb esélye a siker elérésének az élet bármely területén, legyen szó akár konkrét problémáról, szakmai, házassági, pályaválasztási helyzetben, családi válságban, vagy fontos döntések előtt. Így konkrét gyakorlati életvezetési tanácsadás lehetőségre is mód nyílik, továbbá segít önismereti, önbizalmi kérdésekben is, hiszen sok embert kényszerítenek, akár a legjobb szándékkal, családi elvárásokkal, a neki nem megfelelő szerepbe.

Az asztrológia hozzásegít, hogy az emberben meglévő, ám meg nem valósított vonásait felismerjem és előmozdítsam, és ezt ne valamilyen idealista elképzelés szerint, hanem konkrétan rád szabva!