— Civil&Business  —

Alapítványok, Egyesületek működésének hatékony fejlesztése, támogatása 

A civil szervezetek életében több olyan kritikus pont van, amelyek kihívást jelentenek. Vannak olyan problémák, amelyek a szervezet életciklusaival vannak összefüggésben és ezért csak időnként jelennek meg, de vannak olyanok is, melyek végig kísérik a működését.

A profitorientált szervezetek vezetőinek folyamatos fejlesztéséről ma már önálló tudományterület gondoskodik. Az ottani ismeretek, eljárások egy része (tervezési, szervezési technikák, struktúrák) nagyon jól alkalmazhatóak a nonprofit szektorban is.

Vannak olyan kihívások, problémák melyekre nincs ráhatásunk, csak alkalmazkodni tudunk hozzájuk, de vannak olyanok, melyek megváltoztatásáért, javításáért tehetünk.

Az alábbi programok, képzések kifejezetten arra irányulnak, hogy az alapítványok, egyesületek vezetőit segítsék a szervezeti problémák megoldásában. A folyamat során megtanulják a stratégiai tervezés, a csapatépítés, hatékony szervezés, kommunikáció, konfliktuskezelés fortélyait. A program témája bármilyen területen lévő elakadás lehet, ami Önt, illetve az Ön szervezetét foglalkoztatja jelenleg.

  • A civil szervezet is szervezet

A szervezeti működés legfontosabb és leginkább sebezhető pontjai: a vezetés és menedzsment, a finanszírozás és gazdálkodás, valamint a szervezeti közösség és kommunikáció.

  • A civil szervezet is gazdálkodik

Igaz, hogy a non-profit szervezet számára a pénz csak eszköz a kitűzött cél elérésének érdekében, de a gazdálkodási szabályok rájuk is vonatkoznak

  • A civil szervezetek vezetése, menedzselése

Az alapítók, vezetők sokszor szakmailag kiemelkedő, kreatív, karizmatikus egyének, akik másokat is képesek motiválni, a szervezet tevékenységébe bevonni, de a jó vezetői készséget a későbbi vezetőknek is el kell sajátítani. A vezetők felelőssége a stratégia kialakítása és az egyéb szervezetfejlesztési szempontok, melyek a hosszú távú és eredményes működéshez elengedhetetlenek.

— A Civil&Business fejlesztési programok során az a cél, hogy az elméleti keret megalapozása mellett, konkrét gyakorlati eszközöket is adjak az Önök kezébe, melyeket a saját szervezetük munkájában azonnal fel tudnak használni.  —


Vannak kérdések, problémák, amit a szervezeten belül nehéz vagy nem szerencsés megbeszélni másokkal, de egy külső szakember, aki tapasztalatai alapján nagyobb rálátással rendelkezik ezekben a szakmai kérdésekben, hatékonyabban tud segíteni a megoldásban.

A legjobb megoldások mindig illeszkednek a szervezethez és vezető személyiségéhez, valamint speciálisan a problémához. Nincs két azonos megoldás.

A szervezeti folyamatokban, a tervezésben fontos, hogy a megfelelő emberek részt vegyenek, mert ez fejleszti, elkötelezettebbé teszi a csapatot.

— Miben tudok segíteni?—

  • Stratégiai tervezés, szervezetfejlesztést
  • Vállalkozói készségfejlesztés
  • Csapatépítés, konfliktuskezelés
  • Problémamegoldás, döntéshozatal
  • Változásmenedzsment

— Stratégiai gondolkodás és tervezés a civil szervezetekben  —

Tréning

Nagyon sok civil szervezet nem rendelkezik stratégiával és hosszabb-rövidebb időszakot felölelő tervvel, és így nem jön létre egy olyan keret, amely hosszú távon tudná biztosítani a szervezet stabilitását, fenntarthatóságát. 

Ez a program kiváló lehetőség a szervezet minden tevékenységének-, működésének-, forrásainak-, pénzügyeinek és kommunikációjának fejlesztésére. A tréning során a résztvevőknek lehetősége nyílik megismerkedni a stratégiai gondolkodás elemeivel, és átlátni a stratégiai tervezés teljes folyamatát.

Cél, hogy az elméleti tudás megalapozása mellett, konkrét gyakorlati eszközöket is adjak a résztvevőknek, melyeket a saját szervezetük munkájában azonnal fel is tudnak használni. 

A Te szervezetednek is szüksége van segítségre?
Töltsd ki a tesztet, hogy megtudd!

Civil&Business teszt