— Életközepi válság —

Midlife crisis, menopausa, kapuzárási pánik

Valamikor úgy 35 és 55 közt a legtöbb embernél eljön az az idő, amikor úgy érzi, milyen jó, hogy ilyen sokat elért, megvan mindene, gyerek, ház, kocsi, nyaraló...

Lehet, hogy mások még irigyelnek is téged, de te tudod, hogy mennyit tettél érte, mekkora árat fizettél érte és mit hagytál ki miatta... és amikor a jövőre gondolsz, ugyanazok a dolgok nap, mint nap, otthon és a munkahelyen...

És eközben a kor előrehaladtával megjelennek az idő múlásának külső jegyei is, elkezdünk őszülni, elhízunk, a testünk megváltozik, beszerzünk néhány betegséget. Szeretnénk visszafordítani az idő kerekét!

Elbizonytalanodhatunk, feszültté, szomorúvá, kétségbeesetté, reménytelenné, válunk. Közben az idő megy, a gyerekek kirepülnek, a szülők, vagy néhány barát, ismerős, örökre elbúcsúzik, így szembesülünk a halandósággal is.

Csak ennyi lenne?

Az identitást kereső kérdések ismét aktuálissá válnak: Ki vagyok én? Mik a céljaim az életben? Jó helyen vagyok-e, és merre tartok? Megkérdőjelezhetjük korábbi döntéseinket, választott céljaink értelmét, párkapcsolatunkat, munkánkat. Átértékelődnek a dolgok, megváltoznak a fontossági sorrendek.

Gyere, ha nem szeretnéd, hogy a kétségbeesés legyűrjön, megkeseredj, vagy hülyeségeket csinálj, hogy bebizonyíthasd magadnak, hogy még "élsz"! Együtt megkeressük a további utad irányát!