— Karrier, Pályakezdés, Pályamódosítás —

A karrier coaching az életpálya során felmerülő munkával, munkahely választással, változtatással, a szakmai személyes erősségek feltérképezésével kapcsolatban nyújt hatékony segítséget a középiskolai évektől a munka lezárásáig.

Ha úgy érzi, hogy elbizonytalanodott, nem tudja, hogy a szakmai életútját tekintve jó helyen van-e, forduljon karrier coachoz és időhatékonyan, személyre szabottan segít a döntésben. A folyamat során egyre tudatosabbá válik, hogy a karrierjével kapcsolatosan mik az értékei, erőforrásai, így a kitűzött céljait könnyebben valósíthatja meg, és amikor eléri őket, elégedettebb lesz a munkájával és az életével.

A karrier tervezés részét képezik a személyes erősségek azonosítása, a teljesítmény növelés módjának feltérképezése, a munkahelyi motiváció megőrzése, a kiégés megelőzése. A hosszú távú szakmai sikerek elérésének elengedhetetlen feltétele, hogy a munkaidőt jól szervezzük, a munka és magánélet egyensúlyát ki tudjuk alakítani, és közben folyamatosan fejlődjünk és képezzük magunkat.

Várom, ha a jelenlegi szakmájában, munkahelyén nem boldog, nem sikeres és a pályamódosítás, vagy a munkahely váltás lehetősége is felmerült, és nem tudja, hogy merre induljon tovább.

Amikor munkát keresünk, vagy amikor a vezetőinkkel a jövőnkről tárgyalunk, az olyan, mintha értékesítenénk valamit, jelen esetben saját magunkat, azaz a képességeinket, tudásunkat. Általában az emberek jelentősen alulértékelik magukat, és alábecsülik tapasztalataikat. Segítek feltérképezni, hogy milyen rengeteg tudásbeli, tapasztalati és kapcsolati tőkét halmozott már fel életében, amik egy új pozícióban, munkahelyen, mekkora értéket képviselnek, és hogyan tudja majd jól felhasználni őket.

Ha valaki el meri hinni, hogy valójában milyen sok elvárásnak meg tud felelni, akkor lesz képes arra, hogy elég eredményesen képviselje magát a munkaerő piacon, és bátran változtasson, ha szeretne! 

Ha szükséges, az álláskeresési technikákkal, módszerekkel is foglalkozunk, áttekintjük a jó önéletrajz és motivációs levél készítéséhez szükséges szempontokat, és gyakorlatban is felkészülünk az állásinterjú szituációkra.