— Közép és felső vezetők —


Most neveztek ki és nem is tudod hirtelen, hogy mihez kapj és mit tegyél?                                                          Vagy már évek óta vezető vagy, és úgy érzed, hogy következetes, határozott, rugalmas egyéniség vagy, kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezel? A beosztottak kedvelnek és követnek? Stratégiai szemléleted van, meg tudod határozni a fő irányokat, és mindezt lebontani konkrét feladatokra és felelősökre? Hatékony problémamegoldó és konfliktus kezelési képességekkel rendelkezel? Tudsz és akarsz is tanulni, fejlődni, képezni magadat? 

Mégis ezek a gondolatok forognak a fejedben, hogy:

  • Végtelenül kimerültem, kiégtem, úgy érzem, hogy soha nem fogom utolérni magam
  • Bizonytalanságban élek, félek, állandóan ingerült vagyok
  • Nem hagynak önállóan dolgozni, nem veszik figyelembe a jó ötleteimet
  • Lehetetlen célokat tűznek ki, mindig hajszolnak minket
  • Nincs időm kikapcsolódni, a családomat már nem is látom

Minden vezetőnek szüksége van mentorra, akihez nehéz helyzetekben fordulhat, aki a tanácsaival segíteni tudja őt a napi feladatok hatékony megoldásában, a konfliktusok kezelésében, a beosztottak, illetve saját maga motiválásában,  a munka-magánélet egyensúlyának megtalálásában, az időbeosztásban és a prezentációs készségek, képességek fejlesztésében.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Női vezetőként pedig talán még nehezebb a feladat, mert egyszerre nagyon sok fronton kell helyt állni. Meg mered-e tenni, hogy elengedd néha magadat és kiadd aggodalmaidat? Hogyan kezeled félelmeidet, szorongásaidat? Kiegyensúlyozottnak érzed-e magad testi, lelki, szellemi szinten, és mit teszel ezért?

Fel mered-e vállalni női mivoltodat a vezetői munkában, sőt kihasználod-e ennek erősségeit, (jobb kommunikációs képesség, jobb emberismeret, empátia, sokszor jobb szervezőkészség, párhuzamos tevékenységek folyamatos ellátása, szorgalom, csapatszellem...), vagy folyamatosan rivalizálsz férfi kollégáiddal? Úgy gondolod, hogy a nőknek mindig többet kell tenniük, hogy bizonyítsanak? 

Ezekben a kihívásokban tudlak támogatni, segítek elsajátítani azokat a képességeket, skill-eket, amik alkalmassá tesznek arra, hogy jó vezető lehess, és eredményessé tehesd a csapatodat, miközben egyre sikeresebbnek érzed magad az életed minden területén.