Lehetsz a saját coachod?

2020.01.07

Igen, lehetsz a saját magad legjobb coacha!

Ellenben, ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy egy gurut, varázslót, vagy különböző bogyókat, tablettákat keressen a gondjaira, az végül kudarcot fog vallani.

Amikor azt keresed, várod, hogy valaki meggyógyítson, vigyázzon rád, vagy tegye jobbá az életedet, továbbra is gyermek maradsz, éretlen gyermek, aki nem tudja kiteljesíteni önmagát. Az érettséget, az önbizalom kiépítését a self coaching hatalma elősegíti, támogatja.

Az önmegismerésünk és a fejlődésünk az egész életünkön keresztül tart. Hol tudatosan, hol csak úgy élünk és tapasztalunk. Az önmegismerés, öndiagnózis mennyiségének és minőségének az igénye sok mindentől függ: korunktól, élethelyzetünktől, neveltetésünktől, barátainktól, stb. A praxisomban azt vettem észre, hogy amikor a halogatott döntéseink felgyűlnek, akkor ugrik meg az igény a segítség kérésre, szakemberhez fordulásra. Erre szoktam azt mondani, hogy terapeutához akkor megyünk, amikor már nagyon fáj. Ha sokáig tologattuk, halasztottuk a problémáink megoldást, a döntések meghozatalát, sokszor már az élet (társunk, főnökünk...) teszi meg a szükséges lépéseket és nekünk csak a döntés tudomásulvétele, elszenvedése marad. Előzzük meg ezeket a helyzeteket!

Az életünk folyamán folyton fejlődünk, változnak a körülményeink, a világ, amiben élünk és így mi is folyamatosan változásra vagyunk ítélve. Ez akkor is így van, ha ezt nagyon nem szeretjük! 

A self coaching ebben tud segíteni neked!

Lépj egyet hátra, és mint a moziban, nézd meg a történetedet, az életedet kívülről. Ha külső szemlélőként nézel önmagadra más dolgokat is észre fogsz venni, kívülről nézve könnyebben átláthatod a történetet.