Mi az a NÉS és PÉM?

2018.10.24

Ha úgy érzed, hogy a gondok a fejedre nőnek, nem boldogulsz velük, folyamatosan stresszes vagy a munkahelyeden sem tudsz úgy teljesíteni, mint korábban és már a barátaid, a családod sem tud segíteni, sőt inkább azaz érzésed, hogy nem értenek meg és a kapcsolataid minősége is romlik, akkor fordulj kineziológushoz.

A kezelés során megkeressük az akár évtizedekkel korábban elszenvedett problémákat, felszínre hozzuk, feldolgozzuk. Az így felszabadult energiáinkkal új választási, döntési lehetőségek nyílnak meg számunkra, mintha egy kötés kerülne le a szemünkről. Hirtelen látni fogjuk, hogy a mi hozzáállásunk, a körülményeink által szűkre szabott keretek közül kitörhetünk, új megoldások, alternatívák nyílnak meg előttünk, sőt idővel a testünkbe zárt és különféle betegségek által jelzett fájdalmak is enyhülnek, megszűnhetnek.

A kineziológia oldás elején, az izomteszt segítségével, mindig meghatározzuk, hogy a kliens által megnevezett probléma mennyire stresszeli őt, egy 0-tól 100-ig tartó skálán. Mekkora az a negatív érzelmi stressz (NÉS), ami a testen keresztül mérhető, ami a problémához kapcsolódik.

Majd rögtön azt is kiteszteljük és beskálázzuk, hogy mekkora a kliens pozitív érzelmi motivációja (PÉM), mennyire hisz abban, hogy meg tudja oldani a gondjait, problémáit most és a jövőben.

A hozott stresszt okozó probléma a kezelés elején általában 70 és 100%-os szintet mutat. (azt is mondhatjuk, hogy már fáj annyira, hogy tényleg lépéseket tegyen az illető és ezért felkeres egy kineziológust és segítséget kér tőle.) A kezelés elején a PÉM viszont csak nagyon ritkán éri el a 40%-os értéket, általában jóval alacsonyabb, akár 10% alatti.

A kezelés végén ismét kiteszteljük ezeket az értékeket, hiszen látni szeretnénk, hogy a kliens, az oldás hatására, az elvégzett gyakorlatok, korrekciók segítségével mennyire tudta elengedni a stresszt, a rossz élményeket, az elszenvedett sebeket.

Akkor sikerült jól az oldás, ha a negatív érzelmeket a kliens hozott ügyével kapcsolatban 0 szintre, a pozitív érzelmi töltését, a motivációját, hogy tovább lépjen, megoldja, elengedje a gondjait pedig 100%-os szintre tudjuk emelni.

Természetesen mivel a problémákat, amik sokszor nagyon régiek és már testi betegségekben is megjelennek ritkán sikerül egy óra alatt teljesen megoldani, de 3-5 kezelés általában elég arra, hogy egy-egy problémakört feldolgozzunk és életünket ne a stressznek kiszolgáltatva éljük tovább, hanem új utakra, lehetőségekre nyitottan, változtassunk a korábban berögzült sémáinkon és így javuljon az életminőségünk.

Tehát a jobb élet reményében először fogadjuk el, nevezzük meg a megoldatlannak tűnő problémáinkat, majd kérjünk segítséget. Mindig, mindenre van megoldás, a siránkozás, panaszkodás nem elég, sőt csak ront a helyzeten.

Fogjuk meg a telefont, kérjünk időpontot, tegyük meg az első lépést a saját és családunk érdekében!

Tóth Rita

Okleveles természetgyógyász, kineziológus

+36-30-2355-550