A stressz egyenlő a csökkent tudatossággal!?

2018.11.03

Miben más a kineziológia stressz értelmezése? 


Mi emberek elkövetjük azt a nagy hibát, hogy azt hisszük tudatos kontroll alatt állunk, egyszerűen azért mert a tudatunknáI vagyunk.

Nem így van, a stressz hatása alatt a negatív érzelmekre alapozott, betanult reakciók reflex szerűen jelentkeznek. Stressz hatása alatt a korlátaink drasztikusan megnőnek. Csak ''próbálj keményebben" olvasni, amikor stresszes állapotban vagy, és meglátod, hogy milyen jól működik! A legrosszabb módja a stressz kezelésének az, ha letagadjuk a stressz okozó létezését, mert ilyenkor megsokszorozzuk az erejét.

Valami mindig történik. Ezt a jelenlegi Hitrendszerünk fényében érzékeljük. A kombináció érzelmeket vált ki. Ez az érzelem lehet pozitív vagy negatív, erős, vagy gyenge. Akárhogyan is alakul, ez az érzékelési Hitrendszerünket tükrözi az eseménnyel kapcsolatban.

Individuális észlelésünk teszi a különbséget. Az ESEMÉNY csak esemény

Ezután bármilyen, akár csak hasonló esemény is történik, újra tapasztaljuk ugyanazt a nagyon intenzív érzelmet, mint akkor. (akár emlékszünk erre tudatosan, akár nem)

Amint a hitrendszer befejezte a film rendezését úgy, hogy az megfeleljen régi önképünknek, az egész átkerül a vetítőterembe, az agyunkba. Ettől kezdve másokra vetítjük ki a saját mentális mozinkat. Úgy gondoljuk, hogy az élményeket valósan érzékeljük. Amit valójában látunk, az viszont csak elvárásaink reflexiója. Igen, szellemi mozink elvárásainkat adja vissza, nem pedig a realitást.

Amíg meg nem változtatjuk a Hitrendszerünk reagálásait, addig mindnyájan csak arra vagyunk alkalmasak, hogy azt Iássuk, tegyük, ami a múltban egyszer már megtörtént. Azt gondolnád, hogyha állandóan ugyanazokat filmeket nézzük, a puszta unalom is arra késztet bennünket, hogy újakat kreáljunk. De nem így van! A változástól való félelem okozta fájdalom késztet bennünket arra, hogy ugyanazt az öreg szellemi mozit nézzük újra.

Ezért a munkánk a nagyobb tudatosság elérését célozza meg. A nagyobb tudatosság kisebb félelmet eredményez. Kisebb félelem nagyobb kreativitást ad, és a nagyobb kreativitás megváltozott felfogást eredményez. Megváltozott felfogásunkkal már szabadon alkothatunk új filmeket, új kivetítéseket és új reflexiókat.


Three In One Concepts- Gordon Stokes-Daniel Whiteside