Pályaválasztási astrocoaching

Hogyan tud egy asztrológus, illetve coach segíteni abban, hogy milyen pályát válasszon a gyerek?

A coach nem olyan, mint egy nevelési tanácsadó vagy egy pszichológus. A hozzám fordulók nem betegek, csak tanácstalanok, esetleg döntésképtelenek. Sokszor nem ismerik, sőt nem is merik, céljaikat megálmodni, nem hogy megharcolni értük.Több korosztály is számíthat a segítségemre, középiskolások, egyetemisták, pályakezdők, pályaváltók fordulnak hozzám.

Sok szülő látja, hogy gyermeke nem tudja, mit kezdjen az életével. Menjen-e egyetemre, ha aztán úgysem végzi el? Melyik iskolát válassza? Gimnázium, vagy szakma? Itthon, vagy külföldön? Tapasztalatom szerint, sok család nem tudja ezeket az egész családot érintő témákat racionálisan megbeszélni otthon. A pályaválasztás előtt álló gyerekek szülei minél hamarabb szeretnék felmérni a gyerekük pályaválasztási érdeklődését, képességeit, lehetőségeit. Ezért először a szülőkkel egyeztetek (hiszen legtöbbször ők keresnek meg), majd következik a fiatal, akinek valószínűleg ez lesz az első komoly felnőtt döntése.

A 14-18 közötti fiataloknak és sokszor a még idősebbeknek sincs semilyen elképzelésük arról, hogy kik is ők valójában, mit szeretnének az élettől. Sokszor ott kell kezdeni a munkát, hogy tudatosítjuk, hogy ez egy komoly döntési helyzet - muszáj választani - és akkor már jobb, ha ők is résztvesznek a folyamatban.

Következő lépésként megnézzük,hogy a gyereknek milyen képe, elképzelése van arról, hogy milyen életet szeretne élni a mindennapokban. Felderítjük, hogy mennyire tud csapatban dolgozni és mennyire együttműködő. Az alkalmazotti, vagy a vezetői munka, a versenyszféra vagy a közszféra áll-e közelebb hozzá. Ezek mind kiderülhetnek egy asztrológia elemzés, illetve egy coaching beszélgetés során.

Az a legjobb, ha a fiataloknak sikerül meglelniük az érdeklődési körüknek megfelelő tevékenységi területet. Ne az egyes szakmák jól csengő nevei, a presztízs és az anyagi vonzatok motiválják őket a választásban, hanem találják meg a saját útjukat, és váljanak azzá az önálló felnőtté, akivé válni szeretnének és ne külső és/vagy belső elvárásoknak akarjanak megfelelni.

Az eredményes munka szempontjából nagyon fontos, hogy milyen a szülő-gyerek viszony. Rátelepszik-e a szülő a gyerekre? Ő akar-e dönteni helyette, természetesen, puszta szeretetből, és a "legjobbat akarom neked" mentalitásból. Ilyenkor szoktam javasolni, hogy a szülő is csatlakozzon a coachinghoz, vagy jöjjön el külön, a gyerek nélkül, hogy megtudjuk, mi mozgatja, miért akarja ráeröltetni a gyerekre a saját elképzeléseit. Hiszen ahányan vagyunk, annyifélék is vagyunk. Manapság már nem elég önmagunkból, a saját tapasztalatainkból kiindulni, engedni kell a szeretteinket a saját útjukon járni.

A pályaalkalmassági vizsgálatnak vannak más módszertani eszközei is, mint a tesztek.

Például az asztrológiai elemzés, mellyel segíthetek abban, hogy a hozzám fordulók jobban megismerhessékék önmagukat, a lehetőségeiket, erősségeiket és ígytudatosabban tervezhessék meg életüket, választhassanak pályát, karrierutat.

Mindennek az alapja az önismeret! Azaz tudatában vagyunk-e személyiségünk pozitívumainak, de korlátainak, hiányosságainak is? Tudjuk-e, hogy milyen adottságokkal, képességekkel, akaraterővel, kitartással rendelkezünk? Mennyire bírjuk a feszültségeket, a kudarcokat?Ezekre a kérdésekre is megtalálhatjuk a válaszokat a karrier asztrocoaching folyamán.


Az, hogy milyen pályát választ vagy milyen karriert épít valaki, az egész életére kihatással lesz, ezért jó lenne elkerülni, hogy csak pár éves munkatapasztalat után döbbenjenek rá, hogy a kiválasztott pálya , életstílus nem illik a személyiségühöz.

Az asztrológiai képlet elemzésével nagyon sokféle képességre fény derülhet. A teljesség igénye nélkül néhány szempont:

  • Mennyire céltudatos, határozott egyéniség?
  • Van-e és milyen menedzseri, szervezői képessége?
  • Mekkora a kockáztató hajlama és képessége?
  • Milyen a kitartása?
  • Szeret-e új utakon járni, felfedezni új dolgokat?
  • Jó-e a helyzet felismerő képessége?
  • Rábeszélő, meggyőzési képessége?
  • Van-e üzleti érzéke, mennyire anyagias az életfelfogása?

Mennyi idő kell ahhoz, hogyvalaki megtalálja a válaszokat, tudjon végre dönteni?

Nagyon változó, előfordul, hogy egy klienst egy alkalom után el lehet engedni, képes továbblépni a következő szintre, feladathoz, de legtöbbször 3-5 alkalom kell ehhez.

Jó lenne elkerülni a vargabetűket, de sose késő korrigálni! Újratervezni! A pályaválasztás ma már nem egyetlen alkalom!

Vegyen részt személyes vagy online konzultáción!

Szeretettel várom mindazokat a szülőket, és gyerekeket, akik szeretnének jó döntést hozni a pályaválasztással, karriertervezéssel kapcsolatban, miközben nő az önismeretük, önbizalmuk és közben a szorongásuk, feszültségük csökken!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!Tegyünk közösen gyermekéért! Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire!


Ha szeretnél még olvasni az asztrológiával, önismerettel kapcsolatos írásokat, kérlek, hogy kövesd a blogomat! Köszönöm!