Párkapcsolati asztrológia

Volt már úgy, hogy minden pénzt megadtál volna, csak hogy egy pillanatra beleláthass a párod fejébe és megértsd, hogy mit miért csinál, miről mit gondol? Van egy jó hírem, létezik egy módszer, mely segíthet neked ebben: ez a kapcsolatok asztrológiája, a szinasztria!

Az asztrológia egyik leggyakoribb alkalmazása az emberek közötti kapcsolatok milyenségének meghatározására, illetve az, hogy hogyan segíthetünkünk a már kapcsolatban élő embereknek abban, hogy jobban kijöjjenek egymással. A szinasztria a frissen induló kapcsolatoknál éppúgy segítség lehet, mint a problémás viszonyok rendezésénél.

Bár a szinasztria leggyakoribb alkalmazása a szerelmi kapcsolatok segítése, bármilyen más kapcsolatra is használható. A barátságok, a munkakapcsolatok, valamint a szülő-gyermek kapcsolatok mind javíthatók ennek a technikának a segítségével.

A legtöbb "szerelmi tanácsadó" cikk, csak a születési diagram egy részére, a Nap jegyhelyzetére vonatkoznak (hiszen általában csak ezt ismerik az emberek). Igaz, hogy a Nap jegye fontos szerepet játszik ebben a technikában is, de számos más bolygót és egyéb szempontot is figyelembe kell venni. A bulvárlapok által megírt "a férfi Bak, tehát tökéletesen összeillik partnernőjével, aki Bika", vagy milyen ajándékot vegyél, hogyan öltözz és miként rendezd be a szobát Valentin napra, hogy tökéletes legyen a randi, típusú éreklődést felkeltő cikkeknek semmi köze sincs a valódi párkapcsolati asztrológiához.

Ezért fordulhat elő, hogy sokszor olyan emberek, akik a Nap jegyük szerint nagyon összeillenének, mégis sok problémájuk van, amelyek a teljes szinasztria elemzés során egyértelművé kitűnnek. De fordítva is megtörténhet, amikor a Nap jegyük szerint nem kompatibilis emberek mégis remekül kijönnek egymással, rejtett erősségeket, összeillőségeket találhatunk a horoszkópjukban

Mi a szinasztria és hogyan működik?

A szinasztria két ember születési diagramját hasonlítja össze és így megláthatjuk, hogy hogyan működnek együtt egy kapcsolatba egymással. Ez segíthet az emberek közötti pozitív kapcsolódások kialakításában, és a konfliktusok és félreértések minimalizálásában is.

A teljes szinasztria elemzés mind a két ember teljes horoszkópját figyelembe veszi.

Mielőtt nekikezdünk a közös elemzésnek, fontos megismernünk, megértenünk a személyes képlet értelmezésének alapjait.

 • Először meg kell ismernünk önmagunkat és párunkat külön-külön

Mielőtt meghatározhatná, hogyan fog viszonyulni másokhoz, meg kell értenie önmagát és partnerét, mint egyéneket. Sok olyan dolog van a saját születési diagramban és persze a másik félében is, amelyek értékes információkat, előre jelzéseket adnak a kapcsolatotokról

 • Majd a bolygók, házak és fényszögek segítségével feltérképezzük, hogy a képleteik hogyan működnek együtt egymással

Az asztrológia alapfeltevése, hogy a születési diagram az ember életének különböző területeit, motivációit, lehetőségeit tükrözi, beleértve a jellemére vagy pszichéjére vonatkozó információkat . A kapcsolati horoszkóp, a szinasztria a natális asztrológia kiterjesztése, mely szerint két egyén születési képletének elemzése, összehasonlítása segítségével a kapcsolatukban felmerülő dinamikát azonosíthatjuk.

Mit jelent ez a gyakorlatban, mi a szinasztria tanulmányozásának célja:

 • Segít a jobb, megértőbb, elfogadóbb, azaz boldogabb kapcsolatok kialakításában
 • Segít jobban megérteni magunkat, a bennünk rejlő érzéseket, vágyakat, motivációkat, dinamikát
 • Jobban megérhetjük, hogy miért jövünk ki könnyen néhány emberrel, mással meg nem?
 • A szinasztria megmutatja, hogy milyen okai lehetnek annak, hogy két ember hogyan élheti meg másként ugyanazt a személyt, helyzetet, élményt...
 • Miért tudunk kommunikálni néhány emberrel nagyon könnyedén, természetesen; másokkal pedig nem értjük meg egymást?
 • Sokszor az életünkben a véletlenszerűen kialakuló helyzetek, körülmények (pl. miért csal meg engem minden párom?) feltárulnak és mintákká rendeződnek

A régi mondás, amely szerint az ellentéteket vonzzák egymást, néha szó szerint igaz és a fényszögek vizsgálata során láthatjuk is a szinasztriában. Ezek a jelek mutatják, hogy a kapcsolatban több a feszültség, izgalom és a szenvedély, mely egy kapcsolat elején ellenállhatatlanul vonzza a másik felet, de hogy hosszútávon hogyan tudnak összeférni?- ebben tud segíteni a szinasztriai elemzés

A szinasztria alap kérdései:

 • Melyik házakba esnek az egyes ember bolygói a másik diagramjában?
 • hogyan aktiválja a bolygó az adott házhoz kapcsolódó témákat?
 • Milyen fényszögeket vetnek egymáshoz a bolygók, és a képlet egyéb pontjaihoz?

Minden ember nagyon sokszínű, sokoldalú, és ezt a személyes horoszkópjuk visszatükrözi. Ha korábban már tanulmányozta az asztrológiát, akkor tudja, hogy a Nap a képletben képviseli az identitásunkat, az önkifejezésünket, a belső valónkat, de csak ennek figyelembevételével nem tudjuk megismerni az érzelmi reakcióinkat, illetve egy másik emberhez való viszonyunkat. A belső érzéseinket, a szeretethez, romantikához való ösztönös viszonyunkat a Holdunk, míg a kommunikációs stílusunkat a Merkúr képviseli. A nőiességhez, harmóniához, szórakozáshoz való hozzáállásunkat a Vénuszunk mutatja meg, míg a Mars a férfiasság, szenvedély, energia, akarat megtestesítője a képletünkben.

A szinasztria, az asztrológiának azaz ága, amikor összehasonlítjuk, a két személy horoszkópját, hogy az "A" személy képlete hogyan rezonál a "B" személy képletére. A fényszögek: a kvadrátok és az oppozíciók ellentéteket, vitákat jeleznek két bolygó között. A szextilek és a trigonok a megállapodások harmonikus rendezését, a bolygók által jelzett területeken az energiák akadálymentes áramlását mutatják.

Például - tegyük fel, hogy a pár egyik tagjának van egy Kos Holdja, amely közvetlen kvadrátot vet partnere Uránuszához a Bakban. A kvadrát nézeteltérést jelez, ezért a Hold (érzelmi biztonság, ápolás, intuíció) ütközik a partnere Uránuszával (függetlenség, kiszámíthatatlanság, innováció).

Mindketten különböző módon élik meg ezt a hatást. Partner, mint az Uránusz úgy érezheti, hogy a másik fél korlátozni akarja, és függetlenségét elfojtja. Míg a másik fél az érzelmi biztonság hiányát tapasztalhatja a kapcsolatban. Hogy ezt az élet mely területén érzik igazán, azt a bolygók ház helyzete mutatja meg.

Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat nem lehet jó közöttük?

Egyáltalán nem! A szinasztria célja a kapcsolat által kínált lehetséges kihívások és előnyök megvilágítása.

A Hold kvadrát Uránusz aspektus értelmezése azt jelezheti Önnek (Hold), hogy több mindent meg kell engednie partnerének, hogy több teret és szabadságot kapjon. A másik fél (Uránusz) tanulandó feladat, hogy figyeljen jobban Önre, forduljon jobban Ön felé, és azt, hogy be kell tartania az ígéreteit, és a veled kötött megállapodásokat.

Mivel minden kapcsolat két félből áll, közösen erősíthetik a kapcsolatot azáltal, hogy mind a ketten tudják, min dolgozzanak, és hogy a másik hogyan éli meg az összeütközéseket.

A különböző bolygó állások, ház helyzetek, és fényszögek önálló megértése, elemzése is nehéz, időigényes folyamat, majd ezek szintetizálása még bonyolultabb. Ezért is jó egy szakemberhez fordulni, aki kívülről lát rá a helyzetre és coachként abban is tud segíteni, hogy mi módon próbáljátok megoldani a nehézségeket!

A Kapcsolati asztrológiáról még több cikket is fogok írni, hogy egy kis betekintést kapjatok róla, példákon keresztül is, hogyan működik ez a remek módszer és mi mindenben segíthet a mindennapi emberi kapcsolatokban.

Kérlek kattints a "Követem" gombra a blogomban, nehogy lemaradj róluk!