Stressz és kineziológia

2018.10.24

Akkor stresszelünk, ha úgy érezzük, hogy nem tudjuk kezelni azokat a dolgokat, amik körülöttünk, vagy bennünk történnek. Ezt az állapotot naponta többször is átélhetjük. Nincs arra mód, hogy elkerüljük a stresszt. Ráadásul, ha nem fogadjuk el, ha tagadjuk, hogy stressz állapotban vagyunk, megfosztjuk magunkat attól a lehetőségtől, hogy bármit is tehessünk a stressz oldása érdekében.

Vannak olyan helyzetek, amikor azonnal erős stresszes állapotba kerülünk, de van, amikor ez hosszan, szinte észrevétlen módon, a megoldatlan, vagy csak félig megoldott problémák miatt fokozatosa alakul ki.

A stressz szint érzékelése nagyon egyedi, ugyanaz a helyzet bizonyos embereket teljesen lebénít, kiborít, másoknak pedig szinte nem is okoz problémát. Nagyon sokat számít, hogy a helyzet, amibe kerülünk, mennyire érinti a hitrendszerünket, a számunkra fontos értékeket.

A folyamatos, illetve a hirtelen bekövetkező stresszel az a gond, hogy érzelmileg nyomasztó állapotot hoz létre, sőt a tudatosságunkat, a kreatív probléma megoldásunkat is csökkenti. Úgy érezzük, hogy nem vagyunk urai a helyzetnek, sőt hogy lehetőségünk, választásunk sincs, hogy kezeljük a problémát és maximum abban reménykedünk, hogy majd a mi közreműködésünk nélkül is megoldódik a helyzet, vagy csak úgy varázsütésre egyszerűen eltűnik a gond.

Sajnos ez a legritkább esetben történik így!

Sőt a hosszan elnyomott, kezeletlen stressz előbb-utóbb a testünket is megtámadja, különböző betegségek formájában ad jelt magáról. A stressz fajtájától, tőlünk, illetve a gyenge pontjainktól, a problémamegoldó módszereinktől függően többféle betegség formájában is megnyilvánulhat. (bőrbetegségek, allergia, gyomor, emésztőrendszeri gondok, szívproblémák, pánik betegségek, szenvedélybetegségek, párkapcsolati nehézségek, szexuális problémák, meddőség, és még hosszan folytathatnám.) A testünk, szerveink jeleznek, kétségbe esetten kiabálnak, hogy muszáj foglalkozni a dologgal, muszáj tenni, cselekedni, megoldani, elengedni a gondokat, bajokat, új célokat kitűzni, továbblépni, ha meg akarjuk őrizni a testi, lelki egészségünket. A kapcsolataink is megsínylik, ha nem derítjük fel a stresszorokat és nem bánunk el velük.

Ehhez nyújt segítséget a kineziológia mely egy öngyógyító mechanizmusokat beindító, stresszoldó és személyiségfejlesztő, természetgyógyászati módszer.

Hívj, ha érdekelnek a részletek!

Tóth Rita

Okleveles természetgyógyász, kineziológus

+36-30-2355-550