— Párkapcsolati tanácsadás, mediáció —

Egy mediátor segítségével a válás lebonyolítása kevésbé fájdalmas. Megbeszélhetjük a vitás kérdéseket, és olyan megállapodást köthetünk, amelyben egyik fél sem érzi magát vesztesnek. A válási mediáció segít abban, hogy a válás után is tudjanak együtt működni, amennyiben ez (például a gyerekek miatt) szükséges.

A közvetítői eljárás egy sokkal hatékonyabb és fájdalom mentesebb út, mint a bírósági per. Egy olyan irányított konfliktuskezelési módszer, amely lehetővé teszi, hogy végig magunknál tartsuk a saját életünkre vonatkozó döntési lehetőséget.

A cél nem csupán a közös megegyezés, hanem az adott vitás helyzet, válás, vagyonmegosztás, gyerektartás, mindenki számára elfogadható módon történő lezárása. Nem az igazságot keressük, és nem az a célunk, hogy eldöntsük, kinek van igaza. A fő cél a konfliktus feloldása, amihez szükség van egy közvetítőre, aki segítséget nyújt a feleknek az egymással való megállapodásban.

A mediációt azoknak érdemes választaniuk, akik pontosan tudják, hogy miben kívánnak megegyezni, de nem tudják, hogy hogyan.