— Prezentációs tréning —

Gondolj bele, az életünk minden területén, nap, mint nap prezentálunk! 

Csodálkozol? Pedig tényleg így van! Prezentálsz, amikor elmész egy felvételi interjúra, ha a munkahelyeden fizetésemelés kérsz, beszámolsz a főnöknek a munkádról, vagy a támogatását kéred az új projektedhez. Amikor üzleti tárgyalást folytatsz, vagy az üzleti tervedhez támogatót, befektetőt keresel, hitelt akarsz felvenni a bankban. Amikor vizsgázol, megvéded a szakdolgozatodat. De még az udvarlás, lánykérés is, sőt amikor az anyós jelöltnek bemutatkozol az is prezentáció. Ha a barátaiddal egy buli vagytok és te elmesélsz egy történetet, egy vicces sztorit, az is prezentálás!

Hogy lehet ez? Az én értelmezésemben minden olyan helyzet, amikor önmagadat, vagy a tudásodat bemutatod, megmutatod, az prezentáció, és ugyan azok a szabályok vonatkoznak rá, mint egy üzleti, vagy szakmai prezentációra.

A tréning segítségével megtanulhatod, hogy:

 • hogyan készülj fel minden nehéz, téttel járó helyzet előtt testileg, lelkileg, szellemileg 
 • hiszen mindegyik azonos fontosságú, ha a legjobbat akarod kihozni magadból és a helyzetből
 • ha magabiztosan és professzionálisan akarsz fellépni bármilyen társaságban,
 • miközben nyitott és befogadó maradsz és a másik félre is tudsz figyelni, és az ő reakciójának megfelelően változtatsz a mondandódon.

— Lámpaláz —

Az izgulás, a lámpaláz a legrosszabb, minden nyilvános; azaz más személy, vagy személyek előtti megszólalásnál. És ami a legrosszabb, hogy a teljesítményünket is rontja. 

A tréningen megtanuljuk, és a gyakorlatban is elsajátítjuk, hogy milyen testet, lelket megnyugtató, kiegyensúlyozó módszerekkel, gyakorlatokkal tudjuk a lámpalázat legyőzni és a legjobb formánkat hozni.

— Testbeszéd —

A magán és az üzleti életben rendkívül fontos a magabiztos fellépés, hogy ezzel megbízható, határozott és céltudatos ember képét mutassuk magunkról. Lehetnek a szavaink bármilyen átgondoltak és lehengerlőek, ha a gesztusaink más képet mutatnak, akkor nem érhetjük el a várt hatást.

 • Hogyan keltsek jó benyomást?
 • Saját testbeszéd felismerése, értelmezése
 • Tudatos alkalmazás
 • Hallgatók testbeszédének felismerése, változtatása

— Prezentáció elkészítése —

Prezentáció megtervezése, elkészítése

Megtanuljuk, hogy a gyakorlatban mit és hogyan térképezzük fel, azaz kinek, hol, mit, miért akarunk prezentálni, majd rátérünk a hogyanra, azaz a prezentáció tartalmi, formai megtervezésére, elkészítésére és begyakorlására.


— Prezentáció a gyakorlatban —

 • Megtanuljuk, hogy hogyan tartsunk élvezetes, profi prezentációt, 
 • hogyan váltsunk ki érzelmeket, hogy emlékezetes legyen az előadásunk,
 • a rögtönzés fontosságát,
 • a nagy hatású kezdés és zárás módját,

úgy, hogy közben mi, és a hallgatóság is jól érezze magát és elérje a célját, amiért részt vett a prezentáción, előadáson.

— Mit tegyél a prezentáció után, hogy legközelebb még jobb lehess! —

A tréningen elsajátított ötleteket, módszereket, bármilyen előadás, prezentáció alkalmával, illetve társas helyzetben használhatod. Sokkal nyugodtabb, felkészültebb, magabiztosabb, egyszóval sikeresebb leszel!

A tréning minimum 4-6 órás, a résztevők létszámától függően. A tréningen közösen átvesszük a résztémákat, majd utána közösen, illetve kisebb csoportokban megbeszéljük és begyakoroljuk a tennivalókat, sőt még különböző stressz oldó testgyakorlatokat is végzünk, továbbá minden résztvevő kipróbálhatja magát az előadói szerepben is, egy számára fontos témában.

Szeretnél többet megtudni a tréningről?