— Reziliencia tréning —

Reziliencia -A Testi- Lelki állóképességünk fejlesztése

Akkor vagyunk reziliensek, ha képesek vagyunk az örökösen változó elvárásokhoz, a folyamatos készenléthez úgy adaptálódni, hogy optimisták és egészségesek maradunk.

A reziliencia lényegében azt a tulajdonságot, képességet jelöli a pszichológiában, hogy az ember gyorsan vissza tudja nyerni eredeti, jó állapotát testi-lelki szenvedés illetve nehéz élethelyzetek átélése után. Képlékenység és stabilitás egy időben, azaz rugalmas ellenálló képesség.

A beszélgetés elején felvázolom, hogy milyen erőforrásokból táplálkozik ez a lelki rugalmasság, megmutatom, hogy hol keressük saját erősségeinket, és hogy hogyan lehet pótolni a tartalékokat.

A reziliencia azért vált hangsúlyossá manapság, mert nagyon gyorsan változik körülöttünk a világ, ami folyamatos átszervezéseket, újraindulásokat eredményez. A nők, a sokféle szerepük miatt még fokozottabban ki vannak téve a stressznek, a kiégés lehetőségének. A gyors és folytonos változás nagy kockázatokat rejt magában, de aki képes jól kezelni ezeket a kihívásokat, önmaga fejlesztése melllett, sokkal sikeresebben veheti az élet akadályait.

A tréninget 4 órásra tervezem. 

Az első részben a témával kapcsolatban egy rövid előadást tartok, majd a további időben közösen beszélgetnénk, ötletelnénk a gyakorlati és személyre szabott megoldási lehetőségeken az élet minden területére kiterjesztve, többfajta eszköz felhasználásával!  


Ha többet szeretnél tudni a tréningről, hívj fel, vagy kattints a kapcsolatfelvétel gombra!