— Testi-lelki problémák, betegségek —

Testi-lelki problémák azaz- Mit üzen a testem?

A testi egészség fenntartásának eszközei, az egészséges táplálkozás, megfelelő mozgás, fizikai aktivitás, a  dohányzás elkerülése, kevesebb alkohol fogyasztása, a megfelelő stresszkezelés, és a szűrővizsgálatokon való részvétel.

A lelki egészséghez tartozik az is, hogy fel tudjuk dolgozni azokat a traumákat, amelyek életünk során elszenvedtünk. Sokan rejtegetik életük árnyoldalait, és olyan dolgokat, amelyekre nem tudnak, s nem is akarnak emlékezni.

A lelkileg egészséges ember értelemmel teljes életet él. Célja van, amely felé tudatosan igyekszik! Ha ez a harmónia megbomlik, például úgy, hogy életünk valamelyik területén elégedetlenek, boldogtalanok vagyunk, a lelkünkben felgyülemlő negatív energiák "megfertőzik" a szervezetünket is.

"Görcsbe ugrik a gyomrom, ha meglátom!" "Belefájdul a fejem a veszekedéseinkbe!" Hányszor tapasztaljuk, hogy lelki problémáink, mindennapi stresszhelyzeteink fizikai tüneteket okoznak, s komolyan képesek beteggé tenni testünket. 

Lelkünk azonban, ha segítségért próbál kiáltani, nem szavakkal tudja ezt megtenni, hanem testi fájdalmakkal, tünetekkel. Az emberek többsége ilyenkor orvoshoz rohan, fájdalomcsillapítóért, piruláért nyúl - pedig inkább az okot kellene megszüntetni, nem az okozatot.

Ezért, ha meg akarunk gyógyulni, első feladatunk elgondolkodni a következő kérdéseken: Boldog és elégedett vagyok? Mi az, ami bánt? Mit hiányolok életemből? Mikor jelent meg a testi problémám, és mi az a lelki trauma, esemény, emlék, amellyel összefüggésben lehet?

Ha szeretnéd megoldani testi-lelki gondjaidat, és tényleg akarod a változást az életedben, többféle módszert is tudok mutatni, hogy elérd a célodat. Ezek közé tartozik a helyes életmód, mozgás, táplálkozás és gondolkodásmód kialakítása. Az értelmes, tartalmas, pozitív, kapcsolatokkal teli, céltudatos élet megvalósítása. És ha szükségesnek érzed a továbblépéshez, a betegségek, traumák valós okainak feltárása, oldása.