- Útravalók -

Tanácsok, ötletek, cikkek, riportok, hogy biztosabban célba érj! 

Igazán különleges év volt a tavalyi! Senki sem maradt ki a járvány, a korlátozások és a még csak elkezdődő gazdasági- és lelki válság hatásaiból. Kiderült, hogy mennyire függünk a külvilágtól, mások elvárásaitól és rájöhettünk, hogy nem elég csak a külső biztonság!

Civil (és nem civil) szervezetek fenntarthatósági és fejlesztési lehetőségei egy coach szemszögéből, az az hogyan működtethetem optimálisan a vállalkozásomat a válság előtt, alatt és után?

Általában felépítünk magunkban egy bizonyos szintű önműködő életmenetet, úgy érezzük, hogy kézben tarjuk az életünket, meg tudunk birkózni a mindennapokkal.

Civil percek

2020.08.25

Ingyenes tanácsadás civil szervezetek vezetői részére ( előzetes bejelentkezés alapján)Tóth Rita tréner, vállalkozásfejlesztő mentor 2020. augusztus 26-án szerdán, 16:30 -18.00 között a Civil Központ irodájában ( Szombathely, Kőszegi utca 9.) ingyenes tanácsadásra várja a civil szervezetek képviselőit. A személyes tanácsadás során...

A válság teljesen átalakítja az életünket. Felmerülnek az identitáskereső kérdések is: ki vagyok, mi a célom? Ennyi az élet, aztán vége? Mindenki megéli a létbizonytalanságot, a halandóságtól való félelmet és anyagi bizonytalanságot is. Ha viszont minden más lesz, egy progresszív vízió alapján miért ne teremthetnénk magunknak mi is teljesen más...

Másfél éve írtam egy cikket, mely a kimerülés, kiégés megelőzésének az egyik legjobb és legegyszerűbb módjáról szólt. Azon elmélkedtem, hogy menjünk el szabadságra, és szakítsunk időt önmagunkra!

Mit üzennek ezen kihívások, hogyan értelmezzük őket?
Új utakra kell majd indulnunk, vagy visszatérhetünk a jól ismert régire?

Megérkezett a tavasz és úgy tapasztalom, hogy a természeten kívül, mintha mi is ébredeznénk a téli fásultságból, mozdulatlanságból. Új tervek, új elképzelések születnek, de kicsit bizonytalanok, tétovák vagyunk...

A self coaching, a coaching egy válfaja, az önmagam coacholását jelenti, tehát önsegítést, önfejlesztést, önmagunkkal való belső párbeszédet. Ezzel a módszerrel megoldhatjuk életünk problémáit, változtathatunk a viselkedésünkön, hozzáállásunkon és könnyebben elérhetjük céljainkat.

Önismeretet, önbizalmatAz erősségeid, lehetőségeid feltérképezésétAz értékrended, azaz a mozgatórúgóidnak a felismerésétAz önbizalmad és az önértékelésed fejlesztését, erősítésétA jövőképed tisztázásátA céljaid felállításához szükséges erőt, lendületet,Az első lépések megtételéhez szükséges bátorságotA korlátozó hitrendszereid feltérképezését és...

Life és Business coach, tréner, életvezetési tanácsadó és kineziológusként dolgozom már több mint egy évtizede. Segítek az embereknek, hogy jobban megérthessék önmagukat és a világukat, hogy az életük bármelyik területén sikereket érhessenek el, az egészségi állapotuktól kezdve a spirituális céljaik megvalósításáig.

Változik a világ! Villámgyorsan alakulnak át a női, és férfi szerepek. A XXI. század úgy köszöntött ránk, hogy nem tudjuk, hogy merre tartunk, mik a fontos értékek! Ez egy válság időszak, vagy egy lehetőség, hogy jobbá tegyük a világunkat és benne a mindennapokat?

Úgy érezzük, és úgy tudjuk a szüleinktől, a könyvekből és a filmekből, hogy csak akkor lehetünk boldogok, ha párkapcsolatban élünk. Ha megtaláljuk az egyetlen igazit, aki nekünk teremtetett, és akkor a párunk segítségével igazán boldogok lehetünk holtodiglan-holtomiglan?

Amikor a nők úgy döntenek, hogy visszamennek a munkaerő piacra, rengeteg olyan félelem munkál bennük, amikről muszáj beszélni.

Azokat az embereket hívják így, akik a szervezetük működéséhez szükséges energia egy részét másoktól lopják el. Az energiavámpír áldozata csak azt veszi észre, hogy fárad, kimerült.

Hogyan mondjunk NEM-et?

2018.11.04 10:47

Miért nehéz nemet mondani? Evolúciós oka mellett számtalan szocializációs oka is van, például a szülői minták, melyek nagyon mélyen gyökereznek az emberben, és befolyásolják saját családi életünket, munkahelyi szokásainkat, párkapcsolatainkat!

Azt hiszed, ez egy tipikus női magazin bulvár téma, pedig sokkal komolyabb, az életedet befolyásoló pszichológia jelenségről van szó. A keresőbe beütve több mint 4500 találatot hoz magyarul, de egyetlen konkrét fogalom meghatározás sincs közöttük. Ezek a cikkek mind különféle női és ezoterikus oldalakon találhatóak és leginkább tipizálni próbálják...