— Vállalkozás kezdése, fejlesztése —

Vállalkoznál, de mit? Van valami szuper ötleted? Vagy kezdő tőkéd? Vagy kapcsolatrendszered? Tudsz keményen dolgozni, a nap nagy részében a vállalkozásoddal foglalkozni? Milyen vállalkozási formában? Alkalmazottal vagy anélkül? Marketing, PR?

Ezeknek utána néztél, utána olvastál, vagy még csak ötletelsz?

Így is, úgy is tudok segíteni, de csak akkor, ha tényleg akarod és hajlandó vagy beletenni apait-anyait, ha a vállalkozást nem csak olyan másik lehetőségként, még valamit megpróbálok, hátha lesz belőle valami szinten tervezed elindítani.

Segítek, hogy bízhass a képességeiben! Megbeszéljük, hogy milyen feladatokhoz szükséges feltétlenül szakembert igényb venni (ügyvéd, könyvelő, pályázatíró), hiszen nem érthet senki, mindenhez. Fontos felmérni, átgondolni a kapcsolatrendszerünket! Kitől mit várhatunk, ki miben segíthet.

Aztán ugrás, elengedett kézzel... Néha azonnal kell dönteni, problémát megoldani, tüzet oltani, máskor meg kivárni, érlelni a dolgokat. Nem is tudom, hogy melyik nehezebb?

Ha már egy ideje működteted a vállalkozásodat, akkor erre a kérdésre már tudsz válaszolni, de mindig új kérdések, kihívások, lehetőségek, akadályok merülnek fel, amihez kitartás és sokszor egy jó beszélgetés kell, hogy elemezni lehessen a helyzetet, az alternatívákat felvázolni, melléjük tenni a környezeti, piaci változásokat, trendeket és persze téged, a személyiségedet és az abból fakadó erősségeket, gyengeségeket. És persze legyél kész tanulni, fejleszteni magadat, és a képességeidet, például, hogy hogyan motiválj, vagy kérj számon, hogyan osztd be az idődet, hogyan kezeld és old meg a konfliktusokat.

Számíthatsz rám, ha elbizonytalanodtál, ha fontos üzleti döntések előtt még egy külső nézőpontból is szeretnéd elemezni a helyzetet, de akkor is, ha aggódsz és jó lenne, ha valaki meghallgatna, esetleg üzleti tanácsot adna, vagy elmesélne egy jó sztorit, hogy hogyan lehet megoldani különféle problémás helyzeteket!